Over ons

EWAC is als familiebedrijf opgericht in 1989 en in 2005 overgegaan op de tweede generatie. De bekende kenmerken van een familiebedrijf zitten volop in ons DNA. Wij beschikken over loyale medewerkers en klanten, waarvan de meeste dateren van de periode dat EWAC werd opgericht. EWAC probeert te bouwen aan lange termijnrelaties met alle belanghebbenden en werkt op deze manier aan een duurzame toekomst.

Bij EWAC werken mensen met een fascinatie voor techniek, die uitdagingen niet uit de weg gaan. Dit is zichtbaar in diverse aansprekende projecten die wij hebben afgerond. Ons gezamenlijk doel is onze klanten te helpen om beter te worden in wat zij doen door onze steeds verbeterende kennis en ervaring te gebruiken.

EWAC Industrial werkt voornamelijk met hooggelegeerde materiaalsoorten zoals roestvaststaal, aluminiumlegeringen en speciale hittebestendige en/of corrosievaste materialen zoals duplex, super-duplex, hastalloy, titanium, cunifer, monel en inconel. EWAC Industrial ontwikkelt drukvaten, reactoren en warmtewisselaars in samenwerking met de klant onder keur volgens de Pressure Equipment Directive (PED), ASME, AD-Merkblätter en APAVE.

EWAC Industrial kenmerkt zich door heldere en korte communicatielijnen. Op dezelfde wijze wordt met de klant gecommuniceerd, waarbij met name veel aandacht wordt besteed bij het in kaart brengen van de eisen waaraan het ontwerp dient te voldoen. Het ontwerpen en berekenen van de apparaten vindt plaats op een eigen engineeringsafdeling.

Het kwaliteitssysteem van EWAC is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 en ISO 13485:2012.

Het bedrijf

EWAC is een middelgroot metaalbedrijf met een aantal verschillende gespecialiseerde activiteiten. De belangrijkste verbindende factor is de techniek. Wij proberen door het toepassen van techniek mensen te helpen sneller te revalideren, onze klanten te helpen beter te worden waar ze al goed in zijn en het leven aan boord van superjachten nog aangenamer te maken.

Wij bieden een totaaloplossing. Vanaf het in kaart brengen van de wensen en eisen, engineering, design evaluatie, productie tot installatie, oplevering en ingebruikname, tot service en onderhoud, wij verzorgen alle stappen in eigen huis. Dit biedt de juiste garantie dat het eindresultaat exact voldoet, en blijft voldoen aan wat de klant voor ogen heeft.

Werken bij EWAC Industrial

Als u geïnteresseerd bent in een baan bij EWAC, kunt u altijd een open sollicitatie insturen met behulp van het contactformulier.

Studenten en afstudeerders

EWAC is altijd op zoek naar gemotiveerde studenten voor het volgen van een stage of het uitvoeren van een afstudeeropdracht. Wij hebben regelmatig interessante opdrachten voor studenten op HBO of WO niveau. Volg jij momenteel een HBO of WO opleiding in een van de volgende richtingen en zoek je een interessante opdracht bij een innovatief en vooruitstrevend bedrijf? Meld je dan aan via het contactformulier.

Wij zoeken ambitieuze studenten die opleidingen volgen in:
– International Business studies
– (Technische) Bedrijfskunde
– Logistiek
– Marketing
– Werktuigbouwkunde
– Elektro
– Product design / development

Wij bieden een zeer dynamische en inspirerende omgeving om in te werken, waarin je zelf een grote mate van eigen verantwoordelijkheid krijgt. Bij EWAC krijg je ruim de kans om veel te leren en wordt je geïnspireerd door de kennis van je directe collega’s.

Voor het ontwerpen en vervaardigen van producten voor de machine- en apparatenbouw is EWAC Industrial gecertificeerd volgens ISO 9001:2008. Voor het produceren van Klasse I Medische Apparatuur is EWAC gecertificeerd volgens ISO 13485:2012, door Lloyd’s Register Quality Assurance Nederland.

Kwaliteitssysteem

EWAC Industrial streeft een hoog niveau kwaliteitszorg na, minimaal overeenkomstig met de eisen en wensen van de klant. Om dit hoge niveau van kwaliteitszorg te borgen, laten wij ons kwaliteitssysteem periodiek toetsen door een onafhankelijke externe partij.

EWAC-ISO-9001-2008-EN-till-140918 EWAC-ISO-13485-2012-EN-till-310319
EWAC-ISO-9001-2008-NL-till-140918 EWAC-ISO-13485-2012-NL-till-211219
EWAC-ISO-9001-2008-ARAB-till-140918 EWAC-ISO-13485-2012-ARAB-till-310319